Team tangram puzzel

Deze teambuilding oefening is erg geschikt voor een wat kleinere groep (5-10 personen) en is bijna overal uit te voeren. Een tangram is een puzzel die bestaat uit zeven stukjes: vijf driehoeken van verschillende afmetingen, een vierkant en een parallellogram. Met deze zeven stukjes kun je een vierkant vormen, maar ook allerlei andere vormen. De bedoeling van deze activiteit is dat één persoon de puzzel gaat maken aan de hand van instructies van de rest van de groep.

Om dit teambuilding spel te kunnen spelen moet je de puzzel printen en in stukken knippen. De puzzel kun je downloaden door op de volgende link te klikken: tangram printen (PDF, 16KB). Print hem nog een keer om als voorbeeld te dienen.

De uitvoering van de team tangram puzzel

Leg de puzzelstukken op de grond en vorm hier met de groep een cirkel omheen. Je kunt de cirkel eventueel afbakenen met een touw. Eén persoon mag binnen de cirkel stappen om de puzzel op te gaan lossen met hulp van instructies van rest van de groep. De rest van de groep krijgt het voorbeeld in handen en mag dit gebruiken om instructies te geven aan degene binnen de cirkel (zonder het voorbeeld te laten zien). Als het gelukt is om het vierkant te maken kun je de groep eventueel ook nog andere vormen laten maken. Als je googelt op “tangram puzzels” vind je talloze voorbeelden.

Om het wat moeilijker te maken kun je afspreken dat degene in de cirkel zijn adem in moet houden tijdens het puzzelen en moet wisselen met een persoon buiten de cirkel zodra hij adem moet halen. Op deze manier kan degene in de cirkel niet praten, wat de communicatie en het oplossen van het tangram natuurlijk een stuk lastiger maakt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *